Sreća treće dobi

Projekt „Sreća treće dobi“ provodi Općina Brodski Stupnik u suradnji s partnerom Gradskim društvom Crvenog križa Slavonski Brod. Provedba projekta traje  24 mjeseca , a razdoblje provedbe je od 04.svibnja 2021. godine do 04.svibnja 2023. godine. Vrijednost projekta je 1.754.633,59 kuna ( 100% iz sredstava Europskog socijalnog fonda).

Projektom su uvedene nove socijalne usluge i aktivnosti na području Općine Brodski Stupnik za osobe starije životne dobi čime smo značajno poboljšali kvalitetu njihovog života.

Kroz projekt se svakodnevno poslužuje 20  dnevnih obroka  najpotrebitijima, organiziraju se razni sadržaji i radionice . Do kraja kolovoza 2022. godine organizirano je  i pruženo  293 usluge boravka i pomoći u kući.  Zaposlena njegovateljica i fizioterapeutkinja na projektu svakodnevno pružaju njegu i pomoć osobama u unaprjeđenju njihovog zdravlja. Do sada je u projekt uključeno 108 korisnika ciljne skupine koji koriste usluge koje pruža projekt.

U sklopu projekta opremljen je prostor dnevnog boravka i kuhinje u Društvenom domu u Brodskom Stupniku.

Educirana su dva stručnjaka koja rade s ranjivim skupinama kako bi proširili svoje kapacitete i sposobnosti za rad s ciljanom skupinom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)